Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte tek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Sabık mimarilarda çatı dünyalarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni dokumalarda (okul, allıkışdataş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya bitişik şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Sevinme ilkesinden hareketle hem baplarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.

Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini Yapı karıni yangın merdivenleri, insanların binadan güvenli bir şekilde çıkmalarını sağlamlar ve müstacel gidiş tahliyesini kolaylaştırır.

 Bir örgüda veya katlarında bulunan her kullanıcı ciğerin, başka kullanıcıların yararlanmaında olan odalardan yahut mekânlardan sirayet etmek zorunda lakırtıınmaksızın, bir çıkışa veya çıkışlara aracısız ulaşım esenlanması gerekir.

Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının muayene şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak teşhisr.

Bu makalede, yangın merdiveni baplarının elbette olması gerektiği, alışverişlevleri ve güvenlik standartları için tafsilatlı detayları bulabilirsiniz.

yangın kapısı Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 zaman dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve zeminında tek tarafıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı engel ve en azca 90 zaman dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile diğer taksimmlerden ayrılır.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir bekçi da, kaliteli bir yangın kapısının daha güçlü bir fiyatla satın aldatmaınmasının uzun vadede daha hesaplı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın kapısı, yangın sırasında henüz uzun süre dayanır ve elan az tamir gerektirir.

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine oranlı olarak belirlenen bölgelere ve adetlara bakılırsa yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dakika erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem de domestik yönetimlerin partner noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine gereğince yangın merdiveni imal geçirmek ve montajını üretmek binaların yangından korunması için elzemdir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde biricik kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Report this wiki page